Przepyszny deser :)
Składniki:
- 100 g czekolady
- mleko
- krem rafaello (przepis na blogu)
- migdały
- balony
- folia aluminiowa
Czekoladę rozpuszczamy z mlekiem (ok, łyżki ) w kąpieli wodnej.
Między czasie nadmuchujemy balony do objętości małej pięści.
Czekoladę lekko studzimy, po czym zanurzamy w niej balony, tak aby oblewająca czekolada sięgała do połowy.
Na foli aluminiowej robimy kleksy z czekolady łyżeczką i przyklejamy do nich balony oklejone czekoladą (kleks utworzy nam podstawę miseczki).
Tak przygotowane miseczki odstawiamy w chłodne miejsce na kilka godzin.
Po tym czasie przekuwamy szpilką balony.
Zastygła czekolada pozostania na swoim miejscu tworząc czekoladowe miseczki.
Do środka miseczki dajemy krem rafaello i migdały.
Smacznego :)
Takie domowe smakołyki są najlepsze :)
OdpowiedzUsuń