Czas na szparagi :)
Składniki:
- 50 g szpinaku
- 2 małe pomidory
- pół avocado
- 100 g sera feta
- 150 g szparagów zielonych
- pół czerwonej papryki
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- łyżeczka musztardy
- łyżeczka miodu
- papryka słodka
- czosnek
Przepis:
Szparagi, pomidory, paprykę i szpinak opłukać.
Szparagi zielone łamiemy w połowie, górną cześć podsmażamy,aż zmięknie.
Pomidory, avocado, fetę i papryką kroimy w kostkę i wkładamy do miski.
Podsmażone szparagi przecinamy na 3 części i dodajemy szpinak.
Przygotujemy dip i zalewamy sałatkę.
Można dodać kurczaka podsmażonego i orzeszki Pini lub pestki dyni
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz